Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Back Office Χιούμορ


        Έχοντας αβάστακτες ενοχές που άφησα το μπλογκάκι μου στην τύχη του τελευταία, βούτηξα και πάλι στα έγκατα του αρχείου μου πάνω στο Νόμο του Μέρφυ και ψάρεψα ένα ακόμη κεφάλαιο. Το συγκεκριμένο είναι λιγάκι ακανθώδες καθώς έχει να κάνει με τις σχέσεις των υπαλλήλων μεταξύ τους και δεν είναι άλλο από τα:



(γαμώτο, δε βρήκα καμιά καλή φωτογραφία για εισαγωγή, τέσπα, διαβάστε το έτσι)



ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ

- Όταν ένα υπάλληλος έρθει με αυτοθυσία στη δουλειά ενώ είναι άρρωστος, την επομένη θα λείπουν τουλάχιστον τρεις υπάλληλοι που αρρώστησαν επειδή τους κόλλησε. 

- Όταν έχεις ήδη βάλει λάθος τον κωδικό σου στο τερματικό, τη δεύτερη φορά θα ξαναβάλεις ακριβώς τον ίδιο κωδικό και θα είναι πάλι λάθος. 

- Πάνω στην τρίτη προσπάθεια θα σε πάρει τηλέφωνο ο προϊστάμενος να ρωτήσει τι έγινε και θα ξαναβάλεις λάθος τον κωδικό σου οπότε θα μπλοκάρεις το τερματικό.  

- Το κατάστημα είναι πάντα γεμάτο όταν σου φωνάζει ο υποδιευθυντής.

- Όταν σου φωνάζει ο διευθυντής επειδή έκανες κάτι λάθος, την επόμενη ακριβώς στιγμή θα ξανακάνεις λάθος.

- Με το που θα έχεις κατακτήσει το μέγιστο δυνατό των γνώσεων πάνω σε ένα αντικείμενο, θα σου ζητηθεί να αλλάξεις πόστο.

- Οι περιφερειακοί διευθυντές επισκέπτονται τα καταστήματα εξ ορισμού τις μέρες που δεν έχει πολλή κίνηση οπότε πάντα βρίσκουν το προσωπικό υπεράριθμο.

- Για την ύπαρξη χαφιέ χρειάζονται μόνο τρία άτομα: Ο ένοχος, ο δέκτης της πληροφορίας και ο ίδιος ο χαφιές. Άρα κανένα κατάστημα δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει τουλάχιστον έναν. 

- Η πιθανότητα να κάνει κάποιο λάθος ένας εκπαιδευόμενος αυξάνεται όταν ο προϊστάμενος που τον έχει αναλάβει έχει πάει για λίγο στο γραφείο του διευθυντή.

-Όσο πιο αποτυχημένο είναι το αστείο που θα πείτε, τόσο περισσότεροι συνάδελφοι θα είναι κοντά εκείνη την ώρα.

- Όταν θέλετε έγκριση για ανάληψη μεγάλου ποσού θα λείπουν όλοι οι προϊστάμενοι από τις θέσεις τους. Αν όμως μιλήσετε με αγένεια σε κάποιον πελάτη θα είναι όλοι εκεί γύρω και θα σας κάνουν όλοι παρατήρηση.

- Όσο πιο καλοσιδερωμένα και κολλαριστά είναι τα ρούχα που φοράτε, τόσο πιο πιθανό είναι να  σας ζητηθεί να βουτήξετε στα έγκατα του αρχείου.

- Πάντα κάποιος προϊστάμενος θα έχει να σας πει ένα απίστευτο ανέκδοτο όταν επείγεστε να πάτε τουαλέτα. 

- Το ξέρατε ήδη. 

2 σχόλια:

costas είπε...

- Με το που θα έχεις κατακτήσει το μέγιστο δυνατό των γνώσεων πάνω σε ένα αντικείμενο, θα σου ζητηθεί να αλλάξεις πόστο.

ή, συμπληρώνω, θα βγει η νέα εγκύκλιος

Uri Teller είπε...

Άαα γειά σου! Ειδικά το 2011 δεν αφήσανε διαδικασία για διαδικασία απήδηχτη...