Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

8 συνηθισμένοι τύποι τραπεζικών υπαλλήλων



      Ελάτε τώρα που παρεξηγηθήκατε! Αφού όλοι τα ξέρουμε και τα έχουμε συναντήσει στη δουλειά μας.
      Αν κάποιος από τους παρακάτω τύπους δε σας θυμίζει τίποτα και παίρνετε όρκο ότι δεν τον έχετε συναντήσει ποτέ σας, μην ανησυχείτε: Πρόκειται για εσάς! Α χαχαχαχααχχα! Loser!! Α χαχααχαα!

Ο Μπουχέσας

    Ο άνθρωπος που φοβάται και το ίδιο του το πληκτρολόγιο. Παίρνετε όρκο ότι τον έχετε δει όταν φτάνει 2.30 να κάνει κρυφά το σταυρό του.
Κλασικές ατάκες:
"Πήραμε και τις δεκαεφτά υπογραφές που χρειάζονται στο έντυπο;"
"Ενημερώθηκε η διοίκηση για την ορθότητα της συναλλαγής;"
"Το δείγμα DNA του πελάτη είναι καλά φυλαγμένο στο ψυγείο;"

-Οκ, πάτα διαβίβαση, μην πατήσω εγώ τη σκανδάλη!

Για πλάκα: Βάλε στο στυλό που έχει στο γκισέ του για τους πελάτες, μελάνι που εξατμίζεται. Θα έχει αυτοκτονήσει μέχρι
τις 2.45.




Ο Εγκύκλωψ 

   Παρόμοιος με το Μπουχέσα αλλά αντί για φοβιτσιάρης είναι απλά τυπολάτρης. Αν μπορούσε θα κυκλοφορούσε με τις εγκυκλίους σε κουτάκι στο μέτωπό του όπως έχουν οι Ιουδαίοι την Παλαιά Διαθήκη.
   Ρώτησέ τον τι προβλέπει μια εγκύκλιος της οποίας τον κωδικό έβγαλες μόλις απ' τον κώλο σου και θα σου πει με τελείως φυσικό ύφος και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για να παραβεί μια εγκύκλιο, έστω κι αν είναι για να εξυπηρετήσει τη γιαγιά του που τον ανέθρεψε, θα πρέπει να του κολλήσεις ένα περίστροφο στον κρόταφο. Η πλάκα με τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ότι, ακριβώς λόγω του ότι δίνει σημασία σε μικρολεπτομέρειες, του ξεφεύγουνε χοντρά λάθη που βάζουν σε τεράστιο κίνδυνο τον ίδιο και το κατάστημά του. Λίγο πριν βρίσει μια γριούλα που θέλει εκατό ευρώ γιατί δε δήλωσε την καινούρια της ταυτότητα, θα έχει κάνει κατάθεση 20.000 ευρώ σε λογαριασμό 22χρονης Ουκρανίδας που δηλώνει σερβιτόρα σε επαρχιακό καφέ μπαρ!


- Πες του για πλάκα: Πέρασέ το και υπογράφω εγώ κάποια στιγμή.



Ο Δε Bαριέσαι

    Θυμίζει συνεχώς το γυαλάκια από τη μεγάλη των μπάτσων σχολή που έκανε συνεχώς γκάφες. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά αν θες να τα κάνεις πραγματικά μαντάρα, φωνάζεις αυτόν. Δεν είναι απλά ότι κάνει λάθη αλλά ότι συμπεριφέρεται με μια τέτοια εγκληματική ανεμελιά που σε ανατριχιάζει. Αυθαίρετες αναλήψεις, έλλειψη υπογραφών σε εντάλματα, καταθέσεις όπου λάχει παίζουν καθημερινά στο playlist του. Είναι ο αγαπημένος εχθρός των δύο παραπάνω κατηγοριών όχι μόνο λόγω της ανευθυνότητάς του αλλά και για το γεγονός ότι σχεδόν πάντα ο πούστης τη γλιτώνει!
 Πάντα τελευταία στιγμή θα μπουν οι απαραίτητες υπογραφές, θα επιστρέψουν τα λεφτά, θα πεθάνει ο πελάτης που θα του έκανε μήνυση, όλα τέλος πάντων θα είναι στην εντέλεια όταν θα έρθει η επιθεώρηση.

Πες του για πλάκα: Νίκο, απ' την επιθεώρηση έχεις χαιρετισμούς!


Ο Μονοδάκτυλος

    Συνάδελφος που μπήκε στην τράπεζα τουλάχιστον πριν το '90. Είδε για πρώτη του φορά υπολογιστή στα 44 και έκτοτε παλεύει να δαμάσει το θηρίο που έχει μπροστά του για οκτώ ολόκληρες ώρες τη μέρα. Το παρατσούκλι του βγήκε από το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μόνο το ένα δάχτυλο για να πληκτρολογήσει ενώ, κλασικά, αν κάνει λάθος στην αρχή της πρότασης και βρίσκεται στο τέλος της, θα τη σβήσει ολόκληρη και θα την ξαναγράψει.

Πες του για πλάκα: Γιώργο, κάνε copy paste πριν κάνεις control print για να κάνουμε μετά back up το αρχείο. Μετά πατάς escape ελεύθερα....


O Κομάντο

  Ακραίο είδος λουφαδόρου με ειδικά skills, έτοιμος να αποκρούσει και το παραμικρό είδος δουλειάς. Είναι ικανός να κάνει κάλυψη-απόκρυψη ακόμα και σε κούτα με Α4 προκειμένου να αποφύγει την ανάθεση κάποιας εργασίας. Εκτός από την περίπτωση που θα χρειαστεί κάποιος να βγάλει φωτοτυπίες, όλες τις υπόλοιπες ώρες θα βρίσκεται στο δωμάτιο του φωτοτυπικού. Για ξεκάρφωμα αναλαμβάνει πάντα δύο δουλειές ταυτόχρονα ούτως ώστε αν του γίνει παρατήρηση για τη μία να ισχυριστεί ότι ήταν απασχολημένος με την άλλη.
    Αν τον παρατηρήσεις προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι τόση ώρα που κινεί το βλέμμα και τα χέρια του στο γραφείο στην ουσία δεν κάνει απολύτως τίποτα παρά μόνο μετακινεί πέρα δώθε έντυπα, τακτοποιεί χαρτιά και κουνάει το ποντίκι του υπολογιστή.

Πες του για πλάκα: Τίποτα απολύτως. Απλά αν τον βρεις νύχτα να διασχίζει το δρόμο σβήσε τα φώτα και πάτησέ τον. Αν παραείσαι χέστης για κάτι τέτοιο, απλά κάτσε δίπλα του για να μαθαίνεις.


Ο Pro-ιστάμενος

   Στο στρατό ήταν ο κλασικός λοχίας-γαμοσείρι. Μικρός έκανε πάντα αυτός α-μπε-μπα-μπλομ και τα κανόνιζε έτσι ώστε να βγαίνει ο ίδιος. Τη μέρα που έγινε προϊστάμενος η γυναίκα του βίωσε την καλύτερη σεξουαλική εμπειρία της ζωής της, που θα την ξαναζήσει όταν ο τζουτζούκος της γίνει εντεταλμένος.
    Ο pro-ιστάμενος είναι, όπως λέει και το προσωνύμιό του, pro δηλαδή επαγγελματίας. Θα αναλάβει ευθύνη μόνο όταν είναι για να ανεβεί στα μάτια του διευθυντή και να επιβληθεί στους υφισταμένους του. Λατρεύει να του μιλούν στον πληθυντικό, να τον αποκαλούν με το βαθμό κι όχι με το όνομά του και να αναθέτει μικροδουλίτσες (κοινώς να χώνει αγγαρείες) στην υφισταμένη του ή στην κοπέλα της πρακτικής που πατρικά αποκαλεί "κορίτσι" μου. Εννιά στις δέκα θα τον βρεις στο γραφείο του διευθυντή να "τα λένε" ή στο τηλέφωνο όπου μιλάει με τους "φίλους" του στη διοίκηση.

Πες του για πλάκα: Γιάννη, έρχεσαι λίγο που σε θέλω;



Ο Βετεράνος συνταξιούχος

      Ο χειρότερος όλων. Εκεί που περιμένεις να σε καταλάβει ένας άνθρωπος που έλιωσε στα ταμεία και δούλευε σε δύσκολες εποχές και με τις πιο αντίξοες συνθήκες, έρχεται και σε καψωνάρει με τον πιο απεχθή τρόπο. Τσατίζεται πάντα όταν του ζητάς ταυτότητα, ακόμη κι αν πήρε σύνταξη όταν εσύ ήσουν ακόμα σπερματοζωάριο, μπαίνει πάντα εκτός σειράς και τσακώνεται με τους πελάτες και πάντα έρχεται Παρασκευή μεσημέρι λίγο πριν το κλείσιμο για να κάνει τις δουλειές ενός ολόκληρου μήνα. Εννοείται ότι όσο δουλεύεις δε χάνει χρόνο να στα πρήξει για τη δική του θητεία στην τράπεζα με ύφος "είμαι ο Μελ και ήμουν κάποτε στρατιώτης".  
  Ίσως βέβαια ο άνθρωπος απλά να βγάζει τα απωθημένα του για τα τόσα χρόνια καταπίεσης ή απλά έχει απωθήσει την όλη φάση στο υποσυνείδητό του και δεν έχει συναίσθηση της σπασαρχιδοσύνης του αλλά και πάλι εσύ δε φταις σε τίποτα!


Πες του για πλάκα: το νουμεράκι σας;


Ο Μπόνο 

  Καλό και εργατικό παιδί, ενίοτε και λίγο κόλακας. Οι επικοινωνιακές του δεξιότητες είναι τόσο τραγικές που δε μπορεί να πουλήσει ούτε πιστωτική σε fashion victim. Το παρατσούκλι του το πήρε, όπως είναι φυσικό, από τα μπόνους. Όχι αυτά που παίρνει βέβαια αλλά από εκείνα που νομίζει ότι θα πάρει και γι' αυτό και επιδίδεται σε τέτοια υπηρεσιακά "ακροβατικά" που είναι να απορεί κανείς πώς δουλεύει ακόμα σε τράπεζα. Συνήθως κάνει τον κούριερ στους πελάτες για τα έγγραφα, δε χαλάει χατήρια σε κανέναν ό,τι -μα ό,τι- κι αν του ζητήσουν και στην επιθεώρηση τον ξέρουν όλοι με το μικρό του όνομα.
   Προκειμένου να πάρει το ειδικό μπόνους των teller, εφόσον είναι ταμίας, θα δουλέψει με τέτοια ταχύτητα και ζήλο που σπάνια θα κλείσει ταμείο χωρίς διαφορά. Όταν τελικά πάρει το ετήσιο μπόνους, που θα καλύπτει μόλις το ένα τρίτο του ποσού των ελλειμμάτων αυτού του μήνα, θα τους πρήξει όλους σε στυλ "στα' λεγα εγώ, φίλε" και θα συνεχίσει απτόητος τα ίδια καφριλίκια.


Πες του για πλάκα: Τα 'μαθες; Ο Δε Βαριέσαι πήρε κι άλλο μπόνους!

3 σχόλια:

Τέλειος. είπε...

xaaxaxaxa klaiw re malaka

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxxaxaxa!!!!!!!!!!

kika

Uri Teller είπε...

Κι έχω παραλείψει βασικές κατηγορίες, φανταστείτε...