Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σελίδες κοινωνικής (πη)δικτύωσης.


Εδώ και λίγο καιρό το avatar μου φιγουράριζε σε κάποιες σελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως ευγενικά λέμε τα γαμωsite. Λίγο η αλλαγή πόλης και η έλλειψη κονέ, λίγο ο χειμώνας και το ίντερνετ στο σπίτι, έμπαινα και χάζευα να περάσει η ώρα. Φυσικά το τελευταίο που σου κάνει όρεξη εκεί μέσα είναι να φλερτάρεις. Λίγο τα άκυρα προφίλ, τα -αηδιαστικά πλέον- facebοokόχειλα που είναι παντού και η γενικότερη θλίψη που σου προκαλεί η ιδέα ότι "τώρα εγώ σερφάρω για να γαμήσω-και μάλιστα με απόλυτη αποτυχία", αποφασίζεις γρήγορα γρήγορα να κλείσεις το pc και να επιδοθείς επί ώρες σε αυτό που έκανες, πριν χρόνια, τα βράδια που η τηλεόραση δεν είχε τίποτα, οι φίλοι σου είχαν τις κλειστές τους και η γιαγιά σου δεν είχε msn: Να κοιτάς το ταβάνι μέχρι να βγάλει εικόνες και μουσικές...

Αλλά είναι ήδη 2011 και το ταβάνι πλέον δε βγάζει απολύτως τίποτα ό,τι κι αν πιεις. Οπότε αναγκαστικά καταλήγεις στο διαδίκτυο...

Μετά από εκτενή έρευνα, λοιπόν και με καθαρά επιστημονική συνείδηση, έχω πρόχειρες μερικές συμβουλές για τους χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα δωρεάν (αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε κάποιον από τους κάτωθι εμφανιζόμενους παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του blog):


Γυναίκες


-Κόφ' το πια με τις δήθεν σέξυ πόζες! 



 Αφού δεν το' χεις και μόλις σου αρχίσουμε διάλογο για τα περαιτέρω θα μας το γυρίσεις σε κορίτσι του μπαμπά και της μαμάς, τι το θέλεις; Μην το ξεκινάς καν!

-Βάλε το όνομά σου, έστω το μικρό. 

Τα ζουζούνα, μπουμπούκα, ψιψίνα και τα συναφή κομμένα! Και κόψε και τα κωλο-υποκοριστικά! Είναι ότι και ο υπερθετικός βαθμός για τους άντρες! Θα σου άρεσε να τα φτιάξεις με τον PavlarasXL, Katerinoulini;

-Βάλε μια δική σου φωτογραφία!

Εκτός πια κι αν η Αντζελίνα Τζολί και η Μόνικα Μπελούτσι έχουν βαρεθεί τους άντρες τους κι έχουν κάνει καμια σαρανταριά προφίλ στο zoosk με διαφορετικά ονόματα μπας και βρεθεί χριστιανός να τις πηδήξει! 


-Μη βάζεις κεντρική φωτό εκείνη που είσαι με την κολλητή σου. 



Εκτός αν δε σε χαλάει να την πέσω σ' εκείνη. Ή, ακόμα καλύτερα, αν θέλετε τρίο. Οκ, έτσι το δέχομαι (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όχι εσείς της φωτογραφίας!! WTF??).

-Ανέβασε αληθινές φωτογραφίες. 

Μην τις πετσοκόβεις στο photoshop, μην κρύβεις το σώμα σου, μη βάζεις μόνο εκείνη από το γάμο της ξαδέρφης σου που ήσουν, ομολογουμένως, μουνάρα. Αν δεν αντέχεις τη διαδικτυακή απόρριψη, που να δεις τη φάτσα μου όταν σε αντικρύσω σε real life σκηνικό!

-Όχι άλλα ρητά για τον έρωτα και τη ζωή!! 

Τα' γραφες τόσα χρόνια στο θρανίο σου και στην τσάντα σου, τα' στελνες σε μηνύματα, τα' γραφες στο τετράδιο που μου έδινες για να αντιγράψω τις σημειώσεις σου στο πανεπιστήμιο, δεν τα βαρέθηκες πια;;; Και σταμάτα να βάζεις καρδούλες όπου κι όποτε σου κάτσει!




Άντρες

-Μάθε ορθογραφία! 

Ακόμα και στα greeklish που έχουν αυθαίρετους κανόνες γραφής καταφέρνεις να τα κάνεις πουτάνα! Ise poli omorfi/ exis poli orea matia/ na su doso to kinito mu. Να βρίζεις τους μετανάστες ξέρεις όμως, paliokagkoura!

-Βγάλε μια φωτογραφία της προκοπής!




Σε βλέπει κόσμος, σουλουπώσου, χαμογέλα λίγο βρε παιδάκι μου! Πήγες και μου κότσαρες τη φωτογραφία που έβγαλες για να τεστάρεις την κάμερα του κινητού όταν το πήρες, με το φανελάκι το εκρού απ' τη μπίχλα, το μαλλί πιο πουτάνα κι απ' τη Μέση Ανατολή και ύφος κατάδικου και μετά μου λες ότι δε σου κάθεται και καμία; Nαι ρε, μυστήριες αυτές οι γυναίκες!

-Μην την πέφτεις αποκλειστικά σε κοπέλες μέχρι 21 το πολύ, αδύνατες και με τσοντοφωτογραφία στο προφίλ. 


Γιατί;

α) Είσαι ο τριακοστός πέμπτος αυτή τη βδομάδα που θα της γράψει ise thea, thes na gnoristume? Mitsos και η ουρά μεγαλώνει,
β) κατά 99% έχουν γκόμενο και απλά έφτιαξαν το προφίλ για να τον πικάρουν και
γ) αν μπορούσες να βγάλεις πραγματικά τέτοιο γκομενάκι, πιστεύεις ότι θα 'σουν εδώ τώρα; Φιλικά ε, μη στραβώνεις.

-Μη βάζεις φωτογραφίες αντρών μοντέλων από περιοδικά. 




Κάνει μπαμ ότι δεν είσαι εσύ αυτός -εκτός αν έχεις κινητό με ενσωματωμένο συνεργείο φωτογράφησης και κολλητό σκηνοθέτη και σ' έβγαλε έτσι- και, πίστεψέ με, δε θες να γίνεις ρόμπα όταν το πιπίνι που ψήνεις μια βδομάδα τώρα τελικά δεχτεί να συναντηθείτε. Άντε, οι γυναίκες έχουν και μια έμφυτη ανασφάλεια/συστολή και το κάνουν, εσύ τι μου ντρέπεσαι, κοτζάμ άντρας; 
Άσε τη μπάκα ελεύθερη να πιάσει το φυσικό της χώρο, ρίξε και το χαμόγελο του γόη που κάνει τη μαμά σου να φουσκώνει από καμάρι και να πα' να γαμηθούνε όλοι!



-Κοφ' το επιτέλους με την κλάψα! 


Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γυναικεία υπόθεση! Ακόμα δεν το 'μαθες, 27 χρονώ γάιδαρος; Καμιά δε θα σ' αγαπήσει επειδή της το ζητάς ή επειδή καμιά άλλη δε σ' έχει αγαπήσει μέχρι τώρα. Εδώ εσύ ο ίδιος δε γουστάρεις τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να σε γουστάρουν οι άλλοι; Κάνε λίγο, πώς το λένε να δεις...Α ναι! Self promotion! Και πέτα επιτέλους τα cd των ΠΥΞ ΛΑΞ!!

-Σκέψου πριν γράψεις κάτι. 

Αν ακούγεται κρύο, πιθανόν είναι κρύο. Αν ακούγεται κλισέ, πιθανόν είναι κλισέ. Αν ακούγεται πρόστυχο ...πιθανόν είναι ξενέρωτη η γκόμενα. Αν δεν το' χεις το σπρέχεν μην το ζορίζεις, πες το απλά κι ό,τι γίνει. Και φυσικά μην είσαι τρόμπας και το γράψεις δημόσια! Μηνυματάκι, τουλάχιστον να γίνεις ρόμπα μόνο στο πρόσωπο.


Συμβουλές προς τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θες να βγάλεις λεφτά, βάλε διαφημίσεις. Το πολύ πολύ κάνε premium λογαριασμούς με συνδρομή αλλά μέχρι εκεί. Eίναι δυνατόν να μου ζητάς λεφτά ακόμη και για να στείλω ένα απλό μήνυμα; Δηλαδή για να καταλάβω, φτιάχνεις ένα site που πρέπει να πληρώσω α) για να εμφανίζεται το προφίλ μου, β) να μπορώ να φλερτάρω, γ) να μπορώ να δω άλλα προφίλ και δ) να δω αν με γουστάρει κάποια; Δεν ξέρω αν στο σφύριξε κανένας κολλητός σου αλλά υπάρχει site όπου τα κάνεις αυτά τζάμπα. Πώς το λένε;


Τα-ράαααν!!!!



8 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

νόμιζα ότι το φέις μπουκ είναι η μόνη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης... είναι πάντως η μόνη που δέχτηκα να κάνω account.

πάντως δεν μπορώ να καταλάβω... αφού "τα πιο όμορφα κορίτσα, τα χει η παλιοκαστρίτσα". (αν δεν είσαι στην κέρκυρα, θεώρησε το internet stalking μου ανακριβές και πάμε παρακάτω :p)

Uri Teller είπε...

Κι εγώ απ το facebook ξεκίνησα αλλά μου έλεγαν και για άλλες σελίδες κι έμπαινα από περιέργεια (zoosk, badoo κλπ).
Όσον αφορά την Κέρκυρα, ο στιχουργός ήθελε να γράψει τα πιο αλλοπρόσαλλα κορίτσια αλλά δεν έβγαινε η ρίμα. Και για να μην του αρχίσουν τη γκρίνια (η κερκυραϊκή ομιλία είναι κατά 4db πιο πάνω από την κανονική και αγαπάει τις υψηλές συχνότητες) προτίμησε το "όμορφα".
Όπως και να 'χει όμως έχω φύγει από την Κέρκυρα και αυτή ακριβώς η μετάβαση είναι που με έριξε στα τάρταρα του ίντερνετ (και το blog τώρα το 'κανα να φανταστείς).
Τελικά το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε έναν stalker είναι το stalking (ένιωθα πολύ έντονα ότι να με παρακολουθούν αυτές τις μέρες κι εσύ λοιπόν είσαι η αιτία!).

Flonsavardu είπε...

όχι καλέ, απλώς μπήκα στο λινκ που είχες δώσει πιο κάτω και εκεί έλεγαν ότι είσαι στην κέρκυρα... ήταν απλό, δεν με δυσκόλεψες σ αυτό!

Uri Teller είπε...

Καλά, δεν κρύβομαι κι από κανέναν να πω την αλήθεια, το όνομά μου μάλιστα είναι γραμμένο στο κάτω μέρος της σελίδας αν προσέξεις :p .
Ωραίο πράγμα το net stalking ρε γμτ... Αν και δεν είναι τίποτα μπροστά στο real life stalking, σου συνιστώ να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή. Ακόμα και το μπαγλάρωμα/σούρσιμο στο Τμήμα έχει την ομορφιά του...

ptwsh είπε...

Εγώ αποφεύγω να τρώω όσο σερφάρω στο fb

Μπορεί και να ξεράσω

Αραγε γαστρεντερίτιδα μπορεί να πάθει κανείς από "κακή θέαση";

Uri Teller είπε...

Όντως, πρέπει να σερφάρεις τουλάχιστον δύο ώρες μετά το φαγητό...

Άρης Μανουράς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Άρης Μανουράς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.